bgs.alle.bg
БРАНШОВИ ЖЕЛЕЗНИЧАРСКИ СИНДИКАТ (БЖС)

Заседание на 05.04.2011 г.

1. Покана

2. Протокол 3

3. Правила за отпускане на помощи в ДП "НКЖИ"

4. Предложения за обсъждане в заседание на СС по КТД - Константинов

ДО

ГОСПОДИН МАРИН КУРУДЖИКОВ - ПРЕДСЕДАТЕЛ на ОСО НА С Ж Б към К Н С Б при П „СТ”,

ГОСПОДИН ИВАЙЛО ДОЙЧИНОВ - ПРЕДСЕДАТЕЛ на ОСО НА С Ж Б към К Н С Б в С „СТ” – СОФИЯ при П „СТ”,

ГОСПОДИН НИКОЛАЙ ГИЧЕВ - ПРЕДСЕДАТЕЛ на ОСО НА С Ж Б към К Н С Б в С „СТ” - ПЛОВДИВ при П „СТ”,

ГОСПОЖА ЖАНА ИЛИЕВА - ПРЕДСЕДАТЕЛ на ОСО НА С Ж Б към К Н С Б в С „СТ” - ПЛОВДИВ при П „СТ,

ГОСПОДИН КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ - ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ на УС  НА  БЖС  към СТСБ  КЪМ  КНСБ при  П „СТ”,

ДИМИТЪР ИЛИЕВ ДИМИТРОВ- ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОСО - БЖС към СТСБ  КЪМ  КНСБ ПРИ С «СТ» - Г. ОРЯХОВИЦА

ГОСПОЖА ДИАНА ИВАНОВА - ПРЕДСЕДАТЕЛ на ОСО към НЖС ”ПОДКРЕПА” към КТ „ПОДКРЕПА” при П „СТ”,

ГОСПОДИН ПЛАМЕН ТОМОВ - ПРЕДСЕДАТЕЛ на ОСО към ФТР ”ПОДКРЕПА” към КТ „ПОДКРЕПА” при П „СТ”,

ВАСИЛ НИКОЛОВ КАЛУДИН - ПРЕДСЕДАТЕЛ на ОСО към ФТР ”ПОДКРЕПА” към КТ „ПОДКРЕПА” в С „СТ” - ПЛОВДИВ

ГОСПОДИН НИКОЛА КАЛАЙДЖИЙСКИ ДИРЕКТОР, РЕГИОНАЛЕН - С „СТ” – СОФИЯ

ГОСПОДИН НИКОЛАЙ КОЛЕВ ДИРЕКТОР, РЕГИОНАЛЕН С „СТ” – ГОРНА ОРЯХОВИЦА,

ГОСПОДИН НИКОЛАЙ ГОСТЕВ ДИРЕКТОР, РЕГИОНАЛЕН - С „СТ” – ПЛОВДИВ,

П О К А Н А

Относно: Предстоящо заседание на Съвет на страните по КТД в Поделение „Сигнализация и телекомуникации”.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Уведомяваме Ви, че проведеното на 18.03.2011г. заседание на Съвета на страните по КТД в Поделение ”Сигнализация и телекомуникации” е нелегитимно, поради обстоятелството – не редовно уведомяване на  зам. председателя на  УС към на ЖБС към СТСБ към КНСБ при П „С и Т” г-н Константинов, което налага провеждането на ново съвещание.

В тази връзка на 05.04.2011г.  в конферентната зала на Регионална секция ”СТ” София от 11.00 часа, ще се проведе заседание на Съвета на страните по КТД в Поделение ”Сигнализация и телекомуникации” при следния дневен ред:

1. Обсъждане и приемане на списък на предложените за съкращение работници и служители от Поделение „Сигнализация и телекомуникации”, по протокол на Централната комисия на П „С и Т”, във връзка с привеждане на числеността на персонала в съответствие с Разписанието на длъжностите на Поделение „С и Т”.

2. Преглед на протоколите от СС по КТД с взети решения за отпускане на помощи на работниците и служителите от Поделение „С и Т” за периода 2009 и 2010 г. и преоглеждане  на молбите за пълното им окомплектоване на документите, съгласно изискванията на Социалната програма на ДП „НКЖИ”.

3. Информация за графиците за ползване на платен годишен отпуск, съгласно изменения и допълнение на чл. 173 от Кодекса на труда – /Обн. ДВ, бр. 18 от 01.03.2011г./.

4. Други.

Моля за Вашето присъствие!

инж. Веселин Захариев

Директор Поделение „Сигнализация и телекомуникации”

Протокол №3

Днес 15.03 05.04.2011 г. от 11:00 ч, се състоя СС по КТД на Поделение "Сигнализации и телекомуникаця''

Присъстват:

От страна на администрацията: Инж. Веселин Захариев Директор П “С и Т”

Инж. Н. Калайджийски - регионален директор С СТ-София

Инж. Н, Гостев - регионален директор ССТ-Пловдив

Инж. Н. Колев - регионален директор ССТ-Горна Оряховица

Здравка Ковачева - Ръководител отдел "ЧР"

Любка Грозданова - Главен юрисконсулт ПСТ

Инж. Лидия Цветкова - секретар

Асен Славчев – протоколчик

От страна на синдикалните ръководства: За КНСБ

СЖБ -Марин Тодоров Куруджиков - Упълномощен представител СЖБ, представляващ синдикалните организации в заседание на СС по КТД

СЖБ - Ивайло Любенов Дойчинов - Председател на синдикална организация при ССТ

- София

СЖБ - Николай Ничев Гичев - Председател на синдикална организация при ССТ -

Пловдив

СЖБ - Инж. Жана Петрова Илиева - Председател на синдикална организация при ССТ

- Пловдив

БЖС към СТСБ - Инж. Константин М. Константинов - Зам. Председател УС на БЖС и

член на основна синдикална организация на БЖС - Горна Оряховица

За КТ "Подкрепа"

НЖС - Инж. Диана Любенова Иванова - Председател на синд. Секция - ССТ София

ФТР - Евелина Розова - Секретар на ФТР Подкрепа

ФТР - Васил Николов Калудин - Председател синдикална секция - ССТ Пловдив

ДНЕВЕН РЕД

ЗА ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА СТРАНИТЕ ПО КТД В ПОДЕЛЕНИЕ "СИГНАЛИЗАЦИЯ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ"

Настоящото редовно заседание се свиква на основание приет график за провеждане на СС по КТД на Поделение "Сигнализация и телекомуникации" със следният дневен ред

т.1. Приемане на предложения дневен ред.

т.2. Обсъждане предложения за промени в правилата за работа на СС по КТД в ПСТ.

т.З. Обсъждане и приемане на списък на предложените за съкращение работници и служители от ПСТ, по протокол на Централната комисия на ПСТ, във връзка със привеждане на числеността на персонала в съответствие с Разписанието на длъжностите на ПСТ

т.4. Преглед на протоколите от СС по КТД с взето решение за отпускане на помощи на работниците и служителите от ПСТ за периода 2009 и 2010 година, и

преоглеждане на молбите за пълното им окомплектоване на документите , съгласно изискванията на Социалната програма на ДП "НКЖИ"

т.5. Информация за графиците за ползване на платен годишен отпуск, съгласно изменения и допълнение на чл. 173 от Кодекса на труда -/Обн. ДВ, бр. 18 от 01.03.2011 година./

т.6. Други

СС РЕШИ:

По т.1. СС прие единодушно предложения дневен ред.

По т.2. След обсъждане на предложените промени в правилата за работа на СС по КТД в ПСТ, СС прие единодушно промените, които бяха отразени в правилата и раздадени на участниците в СС.

По т.З. инж. Захариев запозна СС със списък на предложените за съкращение работници и служители от ПСТ, по протокол на Централната комисия на ПСТ, във връзка със привеждане на числеността на персонала в съответствие с Разписанието на длъжностите на ПСТ.

Г-н Константинов ни информира, че не са му предоставени таблици за подбор с конкретни критерии за съкращаване на служителите в ССТ - Горна Оряховица.

инж. Колев уведоми СС за начина на подбора и изпратените таблици в "ЧР" на ПСТ, бяха предоставени на Константинов за запознаване и обсъждане.

г-н Гичев изказа мнение, че закриването на щата след освобождаването на работещите пенсионери е нарушаване на стачното споразумение.

Предложеният списък за съкращение работници и служители от ПСТ се гласува и прие единодушно.

По т.4.  г-н Захариев запозна и изнесе информация  за взетите решения и протоколи по КТД за отпускане на помощи на работниците и служителите от ПСТ за периода 2009 и 2010 година. Изнесената информация се гласува и прие единодушно.

По т.5. г-жа Грозданова запозна присъстващите с промените в реда и начина на ползване на платен годишен отпуск залегнали в КТ. Изнесената информация бе приета единодушно.

Информация за графиците за ползване на платен годишен отпуск, съгласно изменения и допълнение на чл. 173 от Кодекса на труда - /Обн. ДВ, бр. 18 от 01.03.2011 г./

По т.6. Други

Инж. Константинов представи писмени предложения за включването им в дневния ред на следващото заседание на СС по КТД в ПСТ София.

Инж. Жана Илиева и Г-н Дойчинов ще предложат писмени предложения за включването им в дневния ред на следващото заседание на СС по КТД в ПСТ София.


Приложение № 3

към Социалната програма

Правила

за отпускане на помощи в ДП „НКЖИ'

 

1. Необходимост от отпускане на помощ.

В Предприятието се отпускат помощи при продължително боледуване и при необходимост от скъпо струващо лечение на материално затруднени работници и служители.

2. Критерии за отпускане на помощи.

1. Нуждаещият се подава Заявление-декларация по определен образец до пред­се­да­теля на Съвета на Страните по КТД (СС по КТД) в поделението. В нея се посочват причините за исканата помощ и се декларира размера на доходите на членовете на семейството, общо и поотделно. Заявлението се комплектова с документи, удостоверя­ва­щи необходимостта от помощ.

2. На заседание Съвета на Страните по КТД разглежда постъпилите документи, отчита критериите и излиза с протоколно решение за нуждата от помощ.

3. Заявлението от лицето и цялата преписка с всички приложени документи, се изпраща в Комисия за определяне на помощите в ЦУ на ДП „НКЖИ". Заявленията са придружени с извлечение от Протокола на СС по КТД.

3.1. Комисията по определяне на помощите в Централно управление на ДП „НКЖИ" се създава със заповед на Генералния директор и с участието на представители на Синдикатите, определени от ЦСС по КТД.

 3.2 Комисията заседава един път месечно. Разглежда подадените документи, след
предварително консултиране с определен за целта лекар. За решението й се изготвя про­то­кол с окончателно предложение до Генералния директор за одобряване на лицата и съответните размери.

След одобряването му се изпращат уведомителни писма до ръководителите на поделенията за изплащане на помощите, заедно с документите на лицата.

Изплащането   на  помощите   се   извършва  в   месеца,   следващ  решението   на Комисията.

Изх. № 012/22.03.2011 г.

 

СОФИЯ

ДП “НКЖИ”

ПОДЕЛЕНИЕ “СТ” инж. ВЕСЕЛИН ЗАХАРИЕВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СС ПО КТД

 

Относно: Предложение за включване на точки в дневния ред на редовното засе­дание на СС по КТД, което ще се проведе през април 2011 г.

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЗАХАРИЕВ,

На основание Правилата за работа на СС по КТД и в предвидения срок, предлагаме в дневния ред на редов­ното засе­дание, което ще се проведе по приетия график през април 2011 г., да бъдат включени за обсъждане следните въпроси:

1.  Информация от ръководството на поделение “СТ” за причините за отмяна на уста­новената практика за използване на стаите за почивка в сградата на секцията във Вар­на за почивка на работници и служители.

Мотив: Въпреки направения ремонт на помещенията и санитарния възел, обзавеж­дането им с климатици, телевизори, нови легла, кухненско обзавеждане, жп телефон, създа­дената орга­низация, и натрупан опит в използването на помещенията за почивка на работ­ници и служители от 2007 г. те не се използват по предназначение. През летните сезони на 2005 г. и 2006 г. всички смени бяха заети без да остане нито ден свободно легло.

2. Информация от ръководството на поделение “СТ” за изпълнението от Работодателя на чл. 68 от КТД за застраховане на работниците и служителите за застрахователен риск “Зло­полука”. Застраховани ли сме? Каква е застрахователната премия? В кое застрахо­ва­телно дружество?

Мотив: Нямаме никакви сведения, че този член от КТД се изпълнява вече трета го­ди­на, което е нарушение както на КТД, така и на “Закона за здравословни и безопасни усло­вия на труд”, и “Наредба № 6 от 06.02.2006 г.”.

3. Информация от ръководството на поделение “СТ” за изпълнението от Работодателя на чл. 2 (1) от КТД. Колко са не присъединилите се към КТД и не членуващи  в синдикат работници или служители в секцията и прилагат ли се спрямо тях клаузите на КТД?

Мотив: Имаме сведения, че този член от КТД се нарушава от страна на Работодателя вече трета година, като по-добрите условия, договорени в КТД, се прилагат за лица не при­съединили се и не членуващи в синдикални организации, което е нарушение и на чл. 2 (1) и чл.5 от КТД.

 4. Информация от ръководството на поделение “СТ” за изпълнението от Работо­да­теля на чл. 8 (3) от КТД.

Мотив: Постоянна практика е в секция “СТ” Г. Оряховица да не се изпълнява горния член на КТД, като не се информират синдикатите за свободните работни места, а свобод­ните такива за ръководен персонал, ръководители отдели (направления), гл.инженери и др. въобще не се обявяват.

С уважение,

 

инж. К. Константинов

член на СС по КТД

зам. предс. на УС на БЖС

за ДП “НКЖИ”

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.